when worlds colide sau cand eu proiectez tu proiectezi el ea proiecteaza noi proiectam , VOI VA BAGATI SULA!

vrem sa facem blogu asta sa fie mai mult un mesaj pozitiv , poate chiar un semnal de alarma referitor la ceea ce se intampla in tara asta minunata . Normal ca ne referim la arhitectura si normal ca vrem sa aratam lumii ce se intampla. Stim si faptul ca de multe ori pe santier o constructie este doar  o palida asemanare cu proiectul si stim si ca de multe ori o dispozitie de santier e rezultatul ” lucrarilor  mai jos postate” .In esenta grotescul e la el acasa prin santierele romanesti.Poate din cauza noastra a arhitectilor poate din cauza voastra a beneficiarilor poate din cauza inginerilor , dar dincolo de orice cel mai mult doare cand vezi arhitecti care se lauda cu astfel de realizari . Aici intervine blogu’! Vrem doar sa clarificam treaba…si de aici si titlul acestui comentariu : NOI PROIECTAM EI IS BAGA ….!!!


~ by cashidelucs on June 9, 2008.

2 Responses to “when worlds colide sau cand eu proiectez tu proiectezi el ea proiecteaza noi proiectam , VOI VA BAGATI SULA!”

  1. Degeaba se arunca vina pe beneficiar. Se blasfemizeaza si se huleste tiganul pentru incultura. Se critica munca romanului de pe santier pentru ca da, este proasta, si totul este facut in sila.. in sila obisnuita cand esti platit cu 10 milioane pentru o luna de sclavie, pe langa care prostitutia pare o meserie nobila. Casele care se fac pe santier, fie locuinte sau nu, nu sunt palidele asemanari are maiestriei extraordinare a arhitectului. Din cate am vazut nici un palat nu a avut mai putine turnulete decat a proiectat ARHITECTUL. Arhitectul…. fiinta aia superioara cu o desavarsita cultura, intelepciune transcedentala. Nu se discuta aici de “cosmetizarile” menite sa atraga atentia asupra extraordinarului bun simt artistic al cetateanului ce-si vopseste balconul de la bloc in roz fosforescent, sau care isi impodobeaz noua “casa pe pamant” cu un minunat verde saturat la maxim, denumit pupular “cocalar”. Vorbim despre acel om care dupa 6 ani de facultate incearca sa-si faca un rost in viata, sperand la faima mondiala (ca toti spera la acelasi lucru), care a trecut prin facultate ca un faimos animal inaripat prin apa, si care se loveste de un sac de bani cand o figura hazlie, tuciurie, ii intra in birou si ii comanda ca la cofetarie 16 turnulete si 28 de coloane. El o face pe considerente ca este o afacere buna, el o face si ii place. El face tot ce se intampla urat in tara asta, fara constiinta, fara scrupule. El este responsabil si pentru semnaturile caselor de ingineri, ca doar sunt “pentru un prieten”. El este responsabil pentru ca ti-e scaraba sa te plimbi prin cartierele noi, pentru ultimele forme prost combinate pe care poate sa ti le fete mintea, pentru tot rahatul de pe strada. Nu beneficiarul care habar nu are ce inseamna o casa… (si poti sa dai vina pe el?? NU ARE EXEMPLE CA SA ISI DEA SEAMA DE ASA CEVA!) Sunt arhitecti care nu o o singura carte de arhitectura contemporana in birouri, Deci degeaba se arunca vina pe beneficiar, pe lucrul pe santier. Aici sunt treburile cat se poate de simple. Trebuie sa te uiti in curtea proprie sa vezi de unde pute in halu asta. Trebuie sa se renunte la ideea “religios” impregnata din scoli conform careia trebuie sa arunci vina pe altii. Unii arhitecti sunt lafel de destepti si pregatiti pentru meserie pe care o profeseaza cum ar fi si functionarii publici daca-i iei si ii pui in scaunul zeului-arhitect. Si traim intr-o tara in care banul vorbeste. De aici se intelege totul.

  2. personaju de mai sus are dreptate.beneficiaru e aproape in totalitate neglijent si indiferent lipsit de armonie si estetica, in incapacitatea de a combina doua culori…oricum jumatate lumea e proasta,inculta si cu creierii spalati.dar lumea asta are bani.cat timp ei sunt oameni,noi suntem oameni si exista bani la mijloc,vor exista in tara asta case ca si cele de pe sait.om cu om se-aduna,asa ca intr-o tara in care chiciu e la el acasa si in care inca suntem ingraditi mintal evident ca no sa se faca nimic can strainatate.si in plus de ce ne gandim la mata hari sau cum o cheama pe arhitecta aia,de ce vrem sa arate casele ca si cladirile ei?e necesar?noi nici macar nu suntem in stare sa fabricam o casuta simpla,mica,curata si in corocndanta cu natura…atunci ce ne mai asteptam de la lumea asta?nu o sa prinde nici o schimbare in bine pentru ca noi nu facem nimic in sensu asta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: